București: sesiuni de evaluare a obiectelor de artă cu o vechime mai mare de 70 ani, 17 iunie, între orele 10.30 – 13.00 și duminică, 18 iunie, între orele 11.30 – 13.30

Despre restaurarea patrimoniului cultural mobil

Atelierele Art Conservation Support

despre conservarea obiectelor de artă vechi

Asociaţia Art Conservation Support invită proprietarii ori administratorii de obiecte de patrimoniu cultural mobil la atelierele organizate în București, în cadrul proiectului cultural „Despre restaurare – mobil”, o continuare cursivă a acțiunilor desfășurate până în prezent cu scopul declarat de a contribui la o mai bună conservare și punere în valoare a patrimoniului cultural din România, de data aceasta abordând patrimoniul mobil.

Știm că obiectele vechi au un farmec aparte, mai ales când sunt transmise din generație în generație. Valoarea lor crește odată cu poveștile cărora le sunt martore și poate fi pierdută foarte rapid dacă nu le întreținem corect. Echipa ACS apreciază dorința celor care au în proprietate sau administrare obiecte de valoare de a afla mai multe despre conservarea și întreținerea patrimoniului mobil și vine în întâmpinarea lor cu o serie de informații utile oferite în proiectul „Despre restaurare – mobil”.

Cu invitația ”Participă și cunoaște!”, propunem o serie de ateliere interactive – întâlniri informale despre conservarea patrimoniului mobil și sesiuni de evaluare a obiectelor de artă – prin care obiecte valoroase, cu vechime mai mare de jumătate de secol, moștenite, primite sau cumpărate, își dezvăluie secretele. La ateliere poate participa orice iubitor al patrimoniului cultural – colecționar sau nu, care vrea să știe cum să își păstreze în bune condiții și cum să întrețină tabloul de acasă, o carte veche, o icoană, o piesă de mobilier vechi, un vas de ceramică, de metal ori alt suport, obiecte decorate sau nu.

Așadar, vă așteptăm la întâlnirile informale, sâmbăta, pe 10 iunie, 1 iulie și 2 septembrie, începând cu ora 11, la sediul SENSE4 situat în apropierea Parcului Cișmigiu, mai exact pe Str. Pictor Constantin Stahi, Nr. 14, Ap. 1, Sector 1, București. Durata fiecărei întâlniri este de aproximativ 2 ore. Vă vom introduce în lumea conservării obiectelor de patrimoniu mobil prin exemple și studii de caz, cu informații utile despre cum să întrețineți aceste obiecte – ce se poate face și ce nu este indicat, vom răspunde la întrebări. Pentru că la acestă serie de întâlniri numărul de locuri este limitat, pentru participare este nevoie de înscriere pe e-mail la adresa: office@acs.org.ro

Sesiunile de evaluare se vor desfășura continuu, sâmbătă, 17 iunie, între orele 10.30 – 13.00 și duminică, 18 iunie, între orele 11.30 – 13.30, în ordinea sosirii lucrărilor, la Teatrul Național “I. L. Caragiale”, Foaierul Sălii Media, intrarea din str. Tudor Arghezi. Sunt primite spre evaluare obiecte de artă cu o vechime mai mare de 70 ani (din perioada interbelică), pictură sau mobilă, obiecte cu suport textil sau lemn: pictură pe pânză sau carton, icoană pe lemn, obiecte de lemn – cu sau fără policromie, mobilă – piese ce pot fi transportate ușor. Evaluările vor fi efectuate de dr. Ioan Darida și dr. Dana Postolache – experți restauratori și evaluatori patrimoniu mobil cu 40 ani de experiență.

În paralel, se vor desfășura sesiuni de informare despre factorii de degradare și cum pot fi protejate obiectele de valoare de aceștia sau care sunt cele mai frecvente degradări vizibile pe obiectele de patrimoniu mobil, demonstrații de ceruire a lemnului și de fixare a pânzei pe șasiu.

Mai multe detalii despre programul atelierelor gratuite sunt disponibile aici sau ne puteți contacta pe email: office@acs.org.ro și paginarestaurarii@gmail.com sau la telefon 0721.717.066

Parteneri proiect: Teatrul Național “I.L. Caragiale” din București, Asociația pentru Andrei, DANART S.R.L., CERECS Art S.R.L., Universitatea Națională de Arte din București.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s