Târgoviște: EXPOZIȚIE DE GRAVURĂ ” IMAGO MUNDI ” – Zuzu Caratănase

Consiliul Județean Dâmbovița și Complexul Național Muzeal ”Curtea Domneasca” Târgoviște organizează în perioada 10 mai – 30 mai o expoziție de gravură ”IMAGO MUNDI” la Muzeal de Artă, str. Calea Domnească, nr. 185.

Cu prilejul împlinirii a 10 ani de la prima ediție a Bienalei de Gravură ”Gabriel Popescu”, Muzeul de Artă din Târgoviște gâzduiește expoziția personală a artistului Zuzu Caratănase.

ZuZu Caratanase pe numele lui real Caratănase Răzvan-Constantin (n. 14 mai 1985, Tulcea) este un artist gravor, cadru didactic universitar, curator de artă contemporană. „Este socotit ca fiind cel mai bun gravor al generației sale, adesea este considerat drept „ liderul generației sale” , totodată este unul dintre cei mai importanți artiști-gravori români cunoscut mai ales pentru lucrările sale de mari dimensiuni.”

A absolvit Universitatea Națională de Arte din București, Licență (2004-2008), Master (2008-2010) și Doctorat (2010-2014)

Până în prezent are 23 de expoziții personale în muzee și galerii din România, Austria, China, Israel și Republica Moldova.

A participat și a fost invitat la peste 270 de expoziții de grup și colective din România, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia și Ucraina.

Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (2010-prezent); membru al Uniunii Gravorilor din Budapesta, Ungaria (2014-prezent); membru Association des Artistes Peintres, Sculpteurs, Architectes, Graveurs et Dessinateurs – Paris, Franța (2015-prezent); membru în Consiliul Director al Uniunii Artiștilor Plastici din România (2016-prezent); membru în Comisia Națională a Monumentelor de For Public din cadrul Ministerului Culturii (2017-prezent)

Pentru activitatea sa artistică și organizatorică a obținut câteva zeci de premii, distincții și medalii în cadrul unor concursuri și evenimente din România, Bulgaria, Franța, Japonia, Spania și Republica Moldova. Amintim doar câteva dintre ele: Premiul pentru Cultură acordat de Comisia Națională a României pentru UNESCO; Premiul Ministerului Culturii; Premiul pentru Grafică acordat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, București; Marele Premiu la Trienala Internațională de Gravură, Alexandria; Medalia „Gabriel Popescu”, Târgoviște; Medalia „Nicolae Tonitza”, Bârlad; Medalia „Gheorghe D. Anghel”, Drobeta Turnu Severin; Certificatul de Merit la Trienala Internațională de Gravură – Kochi/Japonia; Distincția „Parchemin d’Honneur” la Trienala Internaţională de Gravură, Chamalières/Franţa.

Va invităm să vizionați o parte dintre lucrărle artistului, imprimate pe hârtie, iar altele pe lemn, precum și panouri de xilogravură.

Va asteptăm cu drag, de marți până duminică , între orele 9.00 – 17.00.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s