București: Zilele MNIR – 45 de ani de la inaugurare, 8-12 mai 2017-calendar evenimente!

Zilele MNIR – 45 de ani de la inaugurare

(8-12 mai 2017)

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) celebrează 45 de ani de existență printr-o amplă serie de evenimente ce vor avea loc în perioada 8-12 mai 2017, la sediul muzeului din Calea Victoriei 12, București.
Manifestările dedicate aniversării debutează luni, 8 mai, cu deschiderea oficială la care vor participa înalți demnitari, reprezentanți de seamă ai instituțiilor de cultură din România, parteneri, susținători și colaboratori apropiați ai instituției care au fost și sunt în continuare alături de muzeu. Cu această ocazie va fi inaugurată expoziția MNIR 45 care prezintă istoricul Palatului Poștelor – clădirea-simbol a Bucureștilor – , constituirea, evoluția și colecțiile muzeului, publicațiile proprii, proiectele virtuale și planurile de viitor. La finalul zilei, ne vom bucura de un recital de muzică clasică susținut de talentații elevi ai Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti”.
Ziua de 9 mai este dedicată specialiștilor muzeului. În prima parte a zilei, seniorii, cei care au adus o contribuție remarcabilă la dezvoltarea și afirmarea Muzeului Naţional de Istorie a României, vor face o scurtă trecere în revistă a carierei lor științifice, precum și a experiențelor memorabile avute în cadrul MNIR. În partea a doua, vor avea loc prezentări ale secțiilor de specialitate. La ora 18:00 va avea loc vernisajul expoziției Sarmizegetusa – începuturile Daciei romane, proiect expozițional ce aduce în atenția publicului și a specialiștilor date științifice și bunuri culturale de primă importanță rezultate prin săpăturile arheologice de dată recentă realizate în cuprinsul acestui valoros oraș antic.
Miercuri, 10 mai, începând cu ora 11:00, vor avea loc proiecții de filme (Inaugurarea din 8 mai 1972), reportaje și documentare, având ca subiect Muzeul Național de Istorie al Republicii Socialiste România, realizate în epocă de Televiziunea Română. Materialele au fost oferite cu amabilitate de către Arhiva Media a TVR, unul dintre partenerii oficiali ai evenimentului.

În data de 11 mai
, ora 11:00, se va desfășura conferința de presă MNIR 45, urmată de ceremonia de acordare a premiilor MNIR pentru mass-media, în cadrul căreia vor fi oferite diplome aniversare, în semn de apreciere, jurnaliștilor care au dovedit profesionalism în promovarea activităților organizate de muzeu. În aceeași zi, la ora 16:30, va avea loc, în prezența domnului dr. Augustin Lazăr, Procuror General al României, o nouă proiecție a filmului The Hunt for Transylvanian Gold . Accesul se face în limita locurilor disponibile, cu înscriere prealabilă la inscrierimnir@gmail.com.
Aniversarea continuă vineri, 12 mai, cu ateliere educative și de creație, care valorifică bogatul patrimoniu al muzeului. Începând cu ora 11:00, copiii vor afla povestea Gânditorului de la Cernavodă, la ora 13:00 vor avea ocazia să descopere tainele numismaticii, iar la ora 15:00 vor asista la o prezentare de arme din colecțiile muzeului. La ora 17:00 vor fi prezentate filmele documentare realizate de studenții UNATC în cadrul proiectului MNIR – Expozițiile și oamenii.
Accesul publicului la activitățile aniversare din zilele de miercuri, joi și vineri (10-12 mai) este gratuit. De asemenea, în perioada 4-14 mai 2017, Muzeul Național de Istorie a României poate fi vi zitat în mod gratuit.
***

Partenerii evenimentului Zilele MNIR – 45 de ani de la inaugurare: Arexim, Caru’ cu Bere, City Grill, Omniasig Vienna Insurance Group, Compania Națională Aeroporturi București, Miorița Landscape Travel, Medievalum Retail, Romano Electro (Roel Systems), Transglobus Art Services, CDM Prestări Servicii, Fundația Dignitas, Asociația Secular Umanistă din România, Asociația Redescoperă Istoria.
Parteneri media: Televiziunea Română, Fundația Culturală Magazin Istoric, Onlinegallery.ro, Orașulvechi.ro, Parentime.ro.

***
Muzeul Naţional de Istorie a României, înființat în 1970 și inaugurat în anul 1972, este una dintre instituţiile reprezentative ale culturii româneşti. Muzeul este adăpostit într-o clădire monument istoric, denumită în trecut Palatul Poştelor, construită între anii 1894-1899, pe baza planurilor arhitectului Alexandru Săvulescu.

Secţia Relaţii cu Publicul [Public Relations Department]

MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI [THE NATIONAL HISTORY MUSEUM OF ROMANIA]
Calea Victoriei nr. 12, cod 030026, sector 3, Bucureşti, ROMÂNIA
[12 Calea Victoriei street, postal code 030026, district 3, Bucharest ROMANIA]
Tel. [Phone] + 40 21 – 315.82.07 / int. 1008, 1015

Tel./Fax [Phone/Fax] + 40 21 – 313.19.25

E-mail: pr.mnir@gmail.com, https://www.facebook.com/MNIRpage, http://twitter.com/MNIR_

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s