Cuj-Napoca: „Spectacol folcloric de Ziua României” – un eveniment extraordinar de folclor si muzică patriotică, marți, 29 noiembrie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei în sala istorică Reduta

afis_ziuaro_20161web-1
Consiliul Județean Cluj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei
organizează „Spectacol folcloric de Ziua României”un eveniment extraordinar de folclor si muzică patriotică, marți, 29 noiembrie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei în sala istorică Reduta.

Spectacolul este oferit de Orchestra Profesionistă ”Cununa Transilvană” condusă de prof. Ovidiu Barteș având invitați de seamă din rândul interpreților de muzică populară precum: Ioan Dordoi și Felix Gălan, Mariana Morcan și Ioana Breda Morar, cărora li se vor alătura și vocile bărbătești ale grupului folcloric „Craii Măgurii” coordonat de pr. Mircea Dejeu, care vor prezenta cele mai reprezentative cântece patriotice, printr-o interpretare deosebită.

Scurt istoric despre 1 Decembrie 1918 care reprezintă evenimentul principal din istoria României, datã la care Marea Adunare de la Alba-Iulia voteaza unirea Transilvaniei cu România, ne va fi relatat de Dr. Tudor Sălăgean (Muzeul Etnografic al Transilvaniei).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s