Cluj-Napoca: maratonul poveştilor Repovestind lumea – Poveștile Minorităților

afis-povestile-minoritatilor

Asociația A Multicultural Approach și Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, invită copiii clujeni vineri 28 și sâmbătă 29 octombrie 2015, de la ora 11.00 la maratonul poveştilor Repovestind lumea – Poveștile Minorităților.

Repovestind lumea – Poveștile minorităților e un proiect cultural organizat de Asociația A Multicultural Approach ce urmărește familiarizarea copiilor cu literatura câtorva dintre minoritățile ce conviețuiesc în Cluj și care reflectă, de fapt, peisajul multicultural al întregii regiuni, promovarea dialogului intercultural și punerea în valoare a diversității etnoculturale a Clujului

Proiectul se bazează pe colaborarea mai multor comunităţi (maghiară, romă, evreiască, armeană, ucraineană, turcă, poloneză, basarabeană), centre culturale și ONG-uri culturale: Comunitatea Evreilor din Cluj, Uniunea Armenilor din România – filiala Cluj, Grupul de Inițiativă Basarabeană, Asociația Tinerilor Ucraineni din România, Institutul de Turcologie și Studii Central-Asiatice și Centrul de Limbă și Cultură Poloneză al Universității Babeș-Bolyai.

Fiecare comunitate sau centru cultural a ales o poveste din literatura pe care o reprezintă, pe care o va istorisi copiilor în cadrul maratonului poveştilor, în spiritul împărtăşirii unor valori precum curiozitatea, deschiderea, spiritul toleranţei şi al colaborării. Toate poveştile repovestite de reprezentanţii culturilor participante şi traduse în limba română sunt publicate într-o cărticică intitulată Repovestind lumea – Poveștile Minorităților, publicată cu sprijinul Consiliului Județean Cluj.

Copiii participanţi vor primi gratuit aceste cărţi cu poveşti în limba de origine şi în traducere, având astfel ocazia de a-şi îmbogăţi cunoştinţele de limbi străine. Pentru ca experienţa să fie interesantă vizual, trei artişti ilustratori s-au implicat în proiect: Andor Kőmives, Luciana Ciobanu și Markéta Vydrová.

Pentru un plus de dinamism, după citirea poveştilor vor avea loc ateliere creative de pictat, colorat, decupat la care copiii vor putea să-şi pună în valoare imaginaţia.

Invităm iubitorii de poveşti clujeni vineri 28 și sâmbătă 29 octombrie 2015, de la ora 11.00 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str Memorandumului nr. 21, la maratonul poveştilor Repovestind lumea – Poveștile Minorităților!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s