Bacău: Observatorul Astronomic „Victor Anestin” să participați la o sesiune de observații astronomice în noaptea de vineri 16 spre 17 septembrie 2016

presa-lunar-eclipse

Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău vă invită la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” să participați la o sesiune de observații astronomice în noaptea de vineri 16 spre 17 septembrie 2016.

În condițiile în care cerul va fi senin se vor face observații astronomice între orele 19:55 și 24:00 asupra eclipsei de Lună prin penumbră ce va avea loc vineri noapte, eclipsă care va fi vizibilă și din România.

Eclipsele de Lună se produc atunci când Soarele, Pământul și Luna se aliniază, Luna intrând astfel în umbra Pământului. Dacă Luna intră (parțial sau total) în conul de umbră a Pământului, ea se întunecă și capătă o nuanță roșiatică, atunci producându-se o eclipsă parțială sau totală de Lună. Dacă Luna intră doar în conul de penumbră a Pământului, întunecarea ei este mai puțin vizibilă, atunci producându-se o eclipsă de Lună prin penumbră.

Eclipsa din 16 septembrie va începe la ora 19:55, moment în care Luna va începe să intre în conul de penumbră a Pământului. Maximul eclipsei se va produce la ora 21:56, iar eclipsa se va sfârși la ora 23:54, când Luna va fi ieșită deja în totalitate din conul de penumbră a Pământului.

Persoană de contact: muzeograf Anghel Radu

Telefon: 0234/513724

Prețul biletului pentru observații astronomice este de 2 RON.

Vă așteptăm!

Manager,

dr. Gabriela Gurău

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s