Bușteni: Salonul de Umor ”RIDENDO DICERE VERUM”

umor2016

Muzeul Memorial ”Cezar Petrescu” din Bușteni, str. Tudor Vladimirescu, nr. 2, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, organizează în perioada 29 iulie – 30 iulie 2016, Salonul de Umor ”RIDENDO DICERE VERUM”.
Inițiat în anul 1996, Salonul s-a bucurat, încă de la prima ediție, atât de sprijinul Uniunii Epigramiștilor din România, cât și al Primăriei Orașului Bușteni.
De-a lungul celor 20 ediții, epigramiști și caricaturiști din România și din Republica Moldova, au făcut deliciul publicului în dueluri de idei transpuse în epigrame, trimițând săgeți ironice în versuri, cu talentul literar caracteristic, între ei, cât și la adresa personalităților din viața socială, economică și politică.
Cea de-a XXI-a ediție se deschide vineri, 29 iulie 2016, ora 16.00 și va cuprinde lansări de carte, expoziții de caricaturi, precum și tradiționalul duel al epigramiștilor, urmat de festivitatea de premiere.

Muzeul Memorial Cezar Petrescu

Bușteni, str. Tudor Vladimirescu, nr. 2

tel. 0244 321 080

Program vizitare: Marți-Duminică 9.00 – 17.00

http://www.histmuseumph.ro

Anunțuri

Un comentariu

  1. Salonul de Umor ”RIDENDO DICERE VERUM” este, de mai bine de douăzeci de ani, un salon împotriva umorului Ploieștean. Sabotajul permanent a valorilor umorului ploieșten și a inițiativelor culturale ale umoristilor ploiesteni, binecunoscuți pe plan international dar sabotați la ei acasă (vezi doar MUZEUL CARAGIALE de pe facebook la https://www.facebook.com/pages/Muzeul-Caragiale/551780878245728 și cele 15 editii ale festivalului internațional ACASĂ LA CARAGIALE) a fost constant și permanent în ultimele decenii. Umoriștii ploieșteni, caricaturiști și epigramiști, care laolaltă au adunat sute de premii internaționale la cele mai mari saloane internaționale organizate în lume, au fost permanent ignorați și nu au fost niciodată invitati la Busteni. Impostura și mediocritatea care guvernează cultura prahoveană în ultima perioadă este cel mai vizibilă la Salonul de Umor ”RIDENDO DICERE VERUM”.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s