Râmnicu Vâlcea: Tabăra de pictură „la RÂMNIC” – de la Memorialul „Nicolae Bălcescu” 20-30 iulie 2016

Afis-Tabara-La-Ramnic-2

Tabăra de pictură „la RÂMNIC” – de la Memorialul „Nicolae Bălcescu”

20-30 iulie 2016

“Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu viaţa întreagă am visat să trec Prutul”

(Grigore Vieru)

Memorialul „Nicolae Bălcescu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Rm. Vâlcea și Asociația „PLOPART”, organizează în perioada 20-30 iulie 2016, a V a ediție a taberei de pictură intitulată ”la RÂMNIC”. Evenimentul face parte din programul manifestărilor culturale dedicate sărbătorii „Imnului Național”. După cum se știe, în orașul Râmnicu Vâlcea, s-a cântat pentru prima dată „Deșteaptă-te române” devenit ulterior imnul de stat al României, arborându-se totodată și steagul tricolor pe care stătea scris „Dreptate și Frăție” .

Ca semn de omagiu adus „generației pașoptiste” și continuitate a unor idealuri de unitate și frăție a românilor de pretutindeni, Memorialul „Nicolae Bălcescu” găzduiește an de an tabere de creație la care sunt invitați pictori recunoscuți din Republica Moldova. În acest an participă la tabără zece artiști plastici, profesori la Academia de Arte din Chișinău și alte instituții de profil din țară: Oleg BUGA, Oleg DOBROVOLSCHI, Valentin CAISÎN, Victor CREȚU, Valeriu JABINSCHI, Vladimir LOZOVANU, Sergiu PLOP, Alexandru SERBENCO, Vasile SITARI, Gheorghe ZVARICI.

Venit pentru a doua oară la Memorialul Bălcescu pictorul și criticul de artă Gheorghe Zvarici spunea: ”un meleag mirific al „semnelor ascunse” Valea Topologului cu domeniile Bălceștilor, propune artiștilor spre studiu în plein-air, dincolo de armonia reliefului și frumusețea naturală, o lumină aparte peste urmele de legendă ale locului. Această tabără de pictură nu numai că întrunește mai mulți profesori de artă universitară și de colegiu, dar invită la studiu practic, analiză și dezbateri pe probleme de artă contemporană pe toți iubitorii și admiratorii de culoare”.

Deschiderea taberei va avea loc sâmbătă 23 iulie ora 17 la sediul Memorialului „Nicolae Bălcescu”, iar vernisajul expoziției se va organiza în data de 30 iulie 2016, ora 18, la Muzeul de Artă din Rm. Vâlcea – Casa Simian.

Sponsorii evenimentului sunt: S.C. Diana SRL, S.C. Annabella SRL, Fundația „Dumitru Drăghicescu”, S.C. Amal Tour SRL, S.C. Obadă SRL, S.C. Bogmar SRL, S.C. Roxi Com SRL, S.C. Boromir SRL.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s