București: vernisajul expoziției de artă a micuţilor artişti din Școala nr. 79 și Liceul teoretic ”Dimitrie Bolintineanu” din București

afise copy_final_tipar

Vernisaj expoziţie Îmi place/ Nu-mi place… prin artă

Miercuri, 15 iunie, de la ora 19:00, vă aşteptăm în spaţiul cool de la etajul patru al Muzeului Naţional de Artă Contemporană (str. Izvor, nr 2-4), la vernisajul expoziției de artă a micuţilor artişti din Școala nr. 79 și Liceul teoretic ”Dimitrie Bolintineanu” din București, implicaţi în proiectul Îmi place/ Nu-mi place… prin artă.

În cadrul evenimentului veţi putea cunoaşte o parte dintre copiii implicaţi în proiect, dar şi pe “profii-artiști” ce au stat în spatele programului: Aurora Kiraly, Daniela Bălăneanu, Irina Cangeopol și Cuzina. Expoziția a fost creată de către o echipă mixtă de copii, artiști, profesori de artă, curatori şi educatori muzeali implicați în proiect. Lucrările sunt diverse: pornind de la picturi abstracte, de mari dimensiuni, până la instalații textile create de copii sub coordonarea artiștilor-profesori, pe parcursul celor opt ateliere care s-au desfășurat în muzeu în lunile aprilie-mai.

Prin proiectul Îmi place/ Nu-mi place… prin artă, Asociația Da’DeCe şi-a propus ca pe durata anului 2016 să-i apropie pe copiii de 9-12 ani de arta contemporană, prin medierea înţelegerii acestui mediu și prin procesul de creare a unor lucrări originale de artă.

 

Proiectul se va continua în toamnă în Cluj şi Constanţa la muzeele de artă din cele două oraşe, unde celor patru îndrumători din Bucureşti li se vor alătura Elena Ilaș și Ana Bănică.

Mai multe detalii despre programul evenimentului, cât şi descrierile îndrumătorilor implicaţi în proiect, găsiți aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/imi-placenu-mi-place-prin-arta/

Îmi place/ Nu-mi place… prin artă este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

clip_image002 își propune dezvoltarea creativității și încurajarea curiozității naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură și civilizație prin diverse activități de improvizație artistică. Pentru oferta noastră completă de programe pentru copii și părinți, vizitați-ne pe www.asociatiadadece.ro, https://www.facebook.com/asociatiadadece sau pe

https://asociatiadadece.wordpress.com/

 

Finanțator:

clip_image004

 

Parteneri:

clip_image006 clip_image008 clip_image010 clip_image012 clip_image014

 

Parteneri media:

clip_image016 clip_image018 clip_image020 clip_image022 clip_image024 clip_image026

clip_image028 clip_image030 clip_image032 clip_image034 clip_image036

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s