Târgu Mureș: inaugurarea Galeriei Donația Elisabeta și Gheorghe David

Invitatie EXPO David_RO

INAUGURAREA GALERIEI DONATIA ELISABETA SI GHEORGHE DAVID

Muzeul Judeţean Mureş – Muzeul de Artă / 20 mai 2016, ora 17:00

Muzeul Judeţean Mureş – Muzeul de Artă are deosebita plăcere de a vă invita vineri, 20 mai 2016, ora 17.00, la inaugurarea Galeriei Donatia Elisabeta si Gheorghe David, situată în Palatul Culturii, aripa dreaptă, etaj II, Targu Mures.

Galeria Donația Elisabeta și Gheorghe David s-a constituit cu o parte relevantă a lucrărilor dăruite de familia de colecționari, cu ocazia a trei acte de donație din anii 1984, 2006 și 2007. Ea se dovedește importantă prin prisma valorii deosebite a pieselor de pictură semnate de nume reprezentative ale artei moderne și contemporane din România ultimului veac. Ea poate fi considerată, dincolo de substanțialul aport patrimonial, un emoționant omagiu adus numeroșilor plasticieni prezenți cu lucrări semnificative pentru biografia lor, artiști activi în importante centre de cultură românești. Se regăsesc pe simeze nume precum Aurel Ciupe, Teodor Harșia, Alexandru Mohy, Ion Musceleanu, Ion Pacea, Leon Vreme, Miron Duca și multe altele sonore. Prin densitatea expunerii pieselor în spațiul restrâns s-a dorit tocmai aducerea unei părți a suflului intim din casa colecționarilor David.

Publicul este invitat să viziteze gratuit Galeria Donatia Elisabeta si Gheorghe David, vineri, 20 mai 2016, între orele 17.00 – 19.00.

Expoziţia va fi deschisă publicului spre vizitare, permanent, din data de 21 mai 2016, în intervalul orar 09:00-18:00, de marti pana duminica.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s