București: Proiecția filmului Soarele negru în expoziția Colecţia de Artă Veche Românească. 150 +

Proiecția filmului Soarele negru în expoziția

Colecţia de Artă Veche Românească. 150 +

Cu o săptămână înainte de sărbătorile pascale, Muzeul Naţional de Artă al României are bucuria de a prezenta publicului filmul documentar Soarele Negru, inspirat de capodoperele Colecţiei de Artă Veche Românească.

Filmul, realizat în 1968 de regizorul Slavomir Popovici, transformă mesajul artistic al broderiilor medievale cu tema Plângerii într-un poem cinematografic ce rescrie povestea timpului segmentat dramatic de vârstele vieţii şi ale istoriei.

Sâmbătă , 23 aprilie 2016, orele 17.00 , va avea loc prima proiecţie a filmului în cadrul expoziţiei. Aceasta va fi precedată de o dezbatere a sa la care vor participa doamna Iaromira Popovici, fiica regizorului, domnul Călin Căliman, critic de film, şi domnul Radu Răutu, colaborator al regizorului, care va fi moderată de Emanuela Cernea, unul dintre organizatorii expoziţiei.

Întâlnirea va avea loc în expoziţia Colecţia de Artă Veche Românească. 150 + deschisă până pe 30 aprilie la Muzeul Naţional de Artă al României, în corpul Ştirbei Vodă.

Participarea se face pe bază de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro. Accesul la eveniment este liber. Filmul va fi reluat în Săptămâna Mare (27 – 30 aprilie) în intervalul 10.00 – 18.00, iar vizitarea expoziției în această perioadă este gratuită .

Vă aşteptăm!

Numai bine,

Maria Sfrijan

Secţia Educaţie, Comunicare, Proiecte Culturale şi Marketing

Muzeul Naţional de Artă al României

www.mnart.arts.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s