Cluj-Napoca: vernisajul expoziției grafice AMALIA CRIȘAN: GRAFICĂ / DESEN / GRAVURĂ

Afis Amalia Crisan 121 x 96 cm muzeu

Afis Amalia Crisan 121 x 96 cm muzeu

AMALIA CRIȘAN: GRAFICĂ / DESEN / GRAVURĂ.

EXPOZIȚIE LA MUZEUL ETNOGRAFIC AL TRANSILVANIEI

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită vineri, 15 ianuarie 2016, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii Române, la vernisajul expoziției grafice AMALIA CRIȘAN: GRAFICĂ / DESEN / GRAVURĂ

Vernisajul va avea loc de la ora 17.00, în sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21.

Expoziția va fi deschisă în perioada 15-31 ianuarie 2016.

Tânără stea a picturii clujene, Amalia Crișan s-a născut la 1 Decembrie 2001. După debutul expozițional realizat în toamna anului 2010, la Turnul Croitorilor, Amalia Crișan a reușit să acumuleze o experiență expozițională de invidiat. O a doua expoziție personală de o remarcabilă ținută, cuprinzând 56 de lucrări, a fost realizată la Casino, în anul 2013. În ultimii ani, lucrările tinerei artiste au fost prezente în expozițiile itinerante realizate sub genericul „Clujul – orașul comoară”, organizate de Școala de Arte Tudor Jarda în mai multe orașe din România și din Republica Moldova.

Aflată în pregătire de mai bine de un an, expoziția de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei reunește 38 de lucrări de grafică, desen și gravură, ilustrând excepționala disponibilitate a tinerei artistei de a aborda noi forme de expresie artistică. Pentru că Ziua Națională a Culturii Române este ziua lui Eminescu, Amalia Crișan a călătorit la Iași, pentru a se împărtăși din filonul poetic al locurilor frecventate de Poetul Național, de la Teiul lui Eminescu la Bojdeuca lui Creangă. Aceste experiențe artistice se reflectă plenar în expoziția de la Muzeul Etnografic.

O artistă remarcabilă în maturitatea sa adolescentină, Amalia Crișan aduce în sălile Muzeului Etnografic al Transilvaniei lumina încântătoare și prospețimea desăvârșită a artistei care a început să exploreze arta din primii ani de viață, și care nu ezită să abordeze domenii artistice dintre cele mai diferite.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s