Tecuci: Expoziţie de filumenie la Muzeul Mixt

Muzeul-Mixt-Tecuci

Muzeul Mixt Tecuci în colaborare cu Muzeul Brăilei vă invită marţi 12 mai, orele 11, la vernisajul expoziţiei de filumenie (etichete de chibrituri) „Colecţia Costică Teodoru”, în care sunt expuse etichete de chibrituri româneşti şi străine emise, în serie sau la comandă ce ilustrează diferite componente ale patrimoniului naţional sau unele aspecte ce ţin de educaţia civică, de fabricile din Brăila şi Bucureşti dar şi în ţările din fostul bloc comunist.

Proiectul acestei expoziţii este rezultatul unei bune colaborări cu Muzeul Brăilei, care este şi deţinătoarea Colecţiei de filumenie „Costică Teodoru”.

Obiectivele proiectului constau în încercarea de a face mai cunoscută publicului larg această îndeletnicire. Prin această expoziţie dorim să venim în faţa publicului cu un alt gen de produse prin care putem crea un interes mai mare decât pentru alte genuri de expoziţii (artă, carte, etc), care sunt mai frecvente şi care ar putea genera în rândul publicului ţintă o oarecare plictiseală. Obiectele din colecţie nu reprezintă numai nişte mijloace de satisfacere a unui hobby ci pot fi receptate şi ca mijloace alternative de informare şi de popularizare a unor idei, reguli, având deci un rol informativ şi educativ.

Expoziţia va fi deschisă publicului larg până pe data de 26 mai 2009.

Muzeograf Paul Ciobotaru

afisTecuci

Anunțuri

Un gând despre „Tecuci: Expoziţie de filumenie la Muzeul Mixt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s